Sunday, June 12, 2011

_ My Delly _

assalamualaikum wbt.

mak cakap, kalau susah hati, ataupun ditimpa kesusahan, ataupon melihat org lain susah, ataupon nak elak kesusahan, (semua yang berkaitan dengan susah la senang citer ), banyak2kan istighfar. astaghfirullahalazim. astaghfirullahalazim. astaghfirullahalazim. ( gudjob, guys! )

muka sakit kepala.

puas aku dok istighfar. tapi stil tak berapa nak hilang runsing aku. laptop kesayangan aku, Delly, tak sehat. so, aku hanta la gi klinik, doktor cakap, teruk jugak. kena bwat operation. tapi kos operation 750. huhu... sedihnya.. mane nak cari duit banyak tuh...??? OMG, OMG... duit buke pon tak habis lagi aku bayar. banyak betul dugaan sekarang nie. Ya Allah...

my blue Delly. yelah, memang ni gambar google, tapi sebijik la cam aku punye jugak. huhu.. Delly, macam mane boleh sakit...??? sedih nya...

pening...pening.... susah tau takde laptop time belajau nieh. mane nak wat assignment, nak reseach, nak wat surat. n paling penting sekali, macam mane nak main games?? Astaghfirullahalazim.

Friday, June 3, 2011

_ h@ppy trip _

mak pergi umrah hari ni. dia pegi bawak adik. tapi tok, maklong, cik de, macik, and pakcik2 ade lagi yang pegi sekali. ade 10 orang. 2 hari diorang dok kecoh2 kat rumah, wat tahlil sikit, tbe2 hari ni rumah senyap sepi. aku dah rindu mak. menangis2 bangun tidur. ( time post ni pon mate bergenang ) but still, rezeki dia sebab dapat pegi sane lagi. jeles nya, Tuhan je yang tau.

lain macam lah kali ni. dulu mak pegi haji rasenye ok lagi, tapi kali ni sedih betol. mak cepatlah balik. kakcik rindu mak sangat ni...

time hanta diorang semua kat eport, aku control giler konon macam tak sedih sangat lah. cool jer. yang lain nagis2 pisah ngan mak diorang, aku tengok jerr..

tp advantage untuk aku, sebab hanta mak masuk dalam sampai gate. semua orang dah takde time tuh. aku nangis2 peluk mak. "jaga diri, and jangan gaduh2"

kalaulah dia tahu ape yang jadi.. selamat pegi, selamat balik mak and adik.