Saturday, March 31, 2012

Earth Hour



ok. jum gelap sekejap. boleh muhasabah diri, asyik hidup dalam terang. cube rase macam mane org bute rase sumtimes. chill. =). its time to make new revolution.

bye sem 4

salam semua. selamat tgahari.
sedap tdo pg tadi? hujan kan.
huhuhu. berat je hati nak bngun. dah lah tak lena tidur.
pastu pagi ni nak exam pulak, naseb baik lah LAST PAYYPERR, LAST PAYYPERR...

Excited tau nak layan last exam ni. sebab pas ni boleh balik dah.
barang2 dari mgu lepas lagi dah angkut bawak balik. hehehheeh =)

turun nak pi exam tuh, hujan la plok. berpayung la kitorg ke dewan.


 si payung merah

si payung kelabu
hari terakhir kat Uitm untuk sem 4 nie. lepas ni jangan rindu rinduan ok. ( sob sob. time tulis ni pun dah boleh bygkan rase rindu tu time berjauhan nanti. huhuhu. jage diri awak kat tempat praktikal ok )

no more awak. takde dah makan Tam Tam sampai 5,6 peket. hari2 subway. Plant vs Zombies. main makeUp2. nyanyi Kosong sesame.  stadi sampai 3 pagi sesame. mandi sesame. solat sesame. and sedih sangat sebab saye dah takde teman nak makan Tako Tao kat Jusco. =(

ape lagi. duk lame2 kat Uitm ni pun tak gune. JOM BALIK RUMAH! awak ikut saye balik k. boleh teman saya. nanti ayah awak dtg jemput awak kat sane kan?

mak... kakcik dah habis sem 4. satu sem lagi. pastu kakcik nak kawen ey? pleaseeeee ( *,^)
gatal. hahahahhaha.


Wednesday, March 28, 2012

ammar faiz

assalamualaikum. 

mood : excited.
hari ni pergi ziarah kak mira ngan baby dia ( Ammar Faiz Si Debab ) kat taman mawar salak tgi. pagi tadi hanta mak gi bus stop putrajaya, dia balik kg. along angah abg wan sumer kejer. adik sekolah. so takde sesape kat umah. aku pon msj kak mira cakap nak dtg, dia kate ok. dtg laaaaaa...

sampai2 tuh, aku bg la salam kan. pastu mak kak mira keluar greet aku. "naik moto ker?" "ye makck. alaa bukan jauh pon". =)

kak mira pon turun bawak baby dia dari atas. terus meluru kat Ammar sampai lupe nak salam makcik &  kak mira. hahahhahhaa. 

debab betul si Ammar ni. maklumlah. mak ayah nye pun dua2 tembam kan. 


 aku rase kalau ammar ni boleh bercakap mesti dia cakap " ape asyik cium2 ni. rimas lah!" hahahahah.
bau baby ni best kan.sebab tu aku geram asyik nak cium dia jer.


baby kecik tdo. baby besau pon tdo. 

balik umah malam tuh, aku msj kak mira

syud : " kak nanti lain kali nak dtg tgok ammar lagi ye. tak puas lagi duk cium2 dia." 

kak myra : " ok tapi bgtau laa nk dtg takut gi tesco ke, giant ke..."

syu : alaaaa. ok la tuh. kitorg same2 duk dalam troli. =) " 

(*,^) kak namyra, tengkiu soo much tau. dah lah duk lame giler kat umah akak. dari siang sampai malam. huhu. siap mak ayah akak buat goreng pisang lagi. pastu, ayah kak mira siap bagi ikan siakap lagi bawak balik . tengkiu pakcik, tengkiu makcik. 

Monday, March 26, 2012

Ustad Azhar idrus


Assalamualaikum wbt.

Hari ni hari sabtu, pergi dengar ceramah Ustad Azhar Idrus kat Masjid Kuarters KLIA. Ceramah tu sbnaunye start pkol 8. Tapi sebab aku tau mesti rmi org so aku ajk mak gi awal. Pkol 5 lebih dah kuar rumah kau. Sampai2 kat sane, dah berpuluh2 kereta rupenye yg sampai. Humm. Consider lambat jugak lah kitorg nie... ushar2 gerai yg ade kat sane, sempat lah beli2 buah sket, cuka epal, ngan kurma. Talkin bout dates here, im gladly wanna share sumthing with all of u. Nabi Muhammad SAW bersabda “ barangsiapa yang di dalam rumah nya tidak terdapat kurma, umpamanya di dalam rumah tersebut tidak terdapat apa2 rezeki. “  Credit to Nini yg share information ni dengan kitorg. So semenjak tuh, rumah kitorg tak pernah takde kurma. Even b4 knowing this, rumah memang selalu jer ade kurma, walaupon bukan bulan puasa, tapi sekarang makin rase excited nak amalkan and always make sure we got it in our kitchen racks.

Back to the main issues, ramai giler org kat sini tau. Ustad Azhar Idrus, sape tak kenal kan? Diorg dah separate bhgn lelaki ngan pompuan. Laki2 kat atas. Pompompuan kat bawah. So, tak dapat laaa org pompuan nak tngok ustad azhar live. Aku ni ye2 dah nak mintak otograf. Pihak masjid pasang screen besar untuk pompuan kat bawah. Ade dalam 2 screen kot. FYI, aku ngan mak duk depan sekali okay. Hahahah. Giler semangat. Dari semayang maghrib lagi, kitorg dah ambik saf depan, so terus duk situ samapi laa ceramah habis.


Memang best sgt laa ceramah dia. Pengetahuan bidang agama dia, Subhanallah. Kalau bersembang dengan org2 mcm ni, buat aku rase macam aku sbnar nye tak tau ape2 lagi pasal Islam. Bygkan maklumat lengkap Imam Syafie, Imam Hambali, Imam Maliki, habis semua dia tahu. Aku? Setakat kenal name jer. Aduhhh...

Care penyampaian dia yg santai, rileks, funny, buat aku gelak sampai berair mata. Ade satu part best taw. Dia cakap pasal perasaan riyak dalam hati manusia. Perasaan riyak, menunjuk2, and bangge diri ni, cepat sgt ade and datang dalam hati manusia. Sebab ape tau. SETAN. And org yg ade perasaan2 macam ni, sangat hina di mata Allah. So, jage diri kita sebaik mungkin daripada nak menunjuk2, dengki kat org lain nih. Tak baik.

Balik ceramah, for sure org pun semua berpusu2  nak balik umah kan. Jammed! Penangan ustad Azhar.

Tapi, perut lapau dah gelak2 tadi. Singgah makan dulu.



(*,^) kat perkarangan masjid tuh ternampak sorg akak keje eport ni, lalu kat sebelah pon wat tak knal jer. Kak, jgn sombong. Tuhan marah. Hari ni akak nak belagak ngan saye sebab akak duk akat atas, and saye ni bukan sape2. Tapi kalau esok2 saya duk kat atas, akak nak belagak sebab ape pulak? Or time tuh akak nak buat2 cerita burukkan saye pulak? Saya tak pakse akak luang mase konon2 nak tanye kabar saye pon, senyum pun dah lebih dari cukup. Tapi akak buat muke.  Kecik hati saye, kak.

Monday, March 19, 2012

the best stadi.

assalamualaikum wbt semua. hari ni hbis paper sport skill yang MAUT tuh. 3 dah lepas, 3 lagi.
huaaaaa....

hbis paper lam pkol 4 lebih camtuh, aku terus rempit ngan Dodot balik umah. series dah rindu tahap gaban kat umah. sampai2 mak tngah prepare nak goreng kuey teow. alaaaa... tau2 jer anak dia kebulur.

pendek citer, mak kejer malam hari ni. aku pon gi eport jugak stadi ngan dot kat cni. pelik kan? series best. asyik duk stadi kat bilik shah alam tuh, nak giler dah rase nyer. rase teperuk. memang semangat stadi dier lain sikit. sebab air cond kot. hahahha.


this is truly not fake. paper no 4 ni menyengat jugak. Facilities Management. best stadi kat sini, knape sebelum ni tak pernah tau?


ha tengok, buat macam kat rumah sendiri je kan? alaaaa. orang pun x ramai, so tak kesah sgt kannnn?
tq sayang @rafidah512. ape i ajak, u selalu ikot. best laaa.. but dun worry, i xkn ajak u buat bnde yg bukan2. ( tapi lepas ni, plan kite stadi tengah2 padang Blue Wave tuh jadi kan?) hehehhehe



dah kurang sikit sakit kepala. Alhamdulillah. kalau kite layan sangat sakit ni, makin menjadi2 jer. so, baik kita biarkan.


dalam pkol 12 security datang halau kitorang. hahah. dia cakap baik2 laaa. "this section is closed"
ok. saya tak marah pun. muke awak cumil. =) aku pon kemas2 la ngan dot berangkat ke Satelit pulak. lepak starbucks. sambung agenda


ok, mak baru jer pergi, dia dan lah datang duduk jap ngan kitorang kat sini. i love u mummy. u re my everything.


giler. orang pagi2 bute minum air panas. dia boleh bantai Frap pulak.


seriesly, another different fun xprience yg aku layan dalam hidup ni sehari2 smntara hdup kat dunia ni lagi.

: pelik kat org yg kolot tak tau bezakan mane boleh, mane tak, mane haram, mane wajib, mne seronok, mane merbahaya. semoga Allah TERANGKAN lagi hati tuh. Amin.

Friday, March 16, 2012

tipu


Mule mule ingatkan  #Hanya Tuhan Yang Tahu


Rupe rupenye  #Patah Seribu ...

La Haula Wa La Quwwata Illa Billah Al- A`Liyyul A`zim



goreng pisang

Assalamualaikum wbt. Selamat Hari Jumaat semua.  =o

muke sakit & takde selera macam ni?  guys, sorry. aku betul2 tak pandai nak tunjuk muke sakit and stress in front others. but trust me, i feel so sick.

Hari ni takde paper. Tapi bngun tido tadi terus mandi and stadi untuk exam ahad nie. BTW, se dua menjak ni, tak tau ape yg tak kena dengan aku. Im extremely lose my appetite recently. Aku muntah kalau makan nasik, even separuh pinggan. Takde ape yg boleh buat aku selera recently. So FYI aku kenyang seminggu ni dengan corn in cup, roti gardenia, keropok Tam Tam, Tako Tao. Takde langsung makanan berat2. Malam, kalau terase lapar, aku keluar lah gi beli bege.


Mule2 tu datang lah sikit perasaan pelik, sebab bukan senang aku nak hilang selera makan ni. Tapi sekarang dah tak rase pape, gi Subway pon, aku tengok je Dot makan. Sikit pun x terliur.

So hari ni, ngah stadi tadi, Dot kate dia lapar. Aku cakap aku tak nak makan nasik sebab takde selera, dia pon ikot je aku nak makan ape. Kesian plak sebab aku, dia terpakseeee... so kitorang pegi beli pisang goreng kat Giant ngan kepok. will be my breakfast, luch and dinner for today. Dot ajak makan kat tasik, aku ikot je laa. Kot boleh tenang sikit sakit kepala aku.

Percaya tak kalau aku cakap time ni baru lepas dapat mesej yg buat hati aku berkecai? Hahahahah. senyum tuh.. OMG. im just too good in keepin my problem inside. =) mngkin sebab terlalu bnyak berselindung yg lg bwat aku parah biler aku rase stress melampau and worst, i dont know how to burst it out. Subhanallah.
 datang sini kot nak hilangkan sakit kepala, tapi lain plak jadi nyer, bertambah2 migrain ade laaa asenye.

aku suke bile takde siape pon yg tau ape2 masalah aku. tapi aku sedih jugak kalau org yg paling aku harapkan ntuk faham aku, yang sebenarnye hadiahkan masalah kat aku. Allah.... berat nya...




Thursday, March 15, 2012

pas & sacc

 keluar berjalan lepas hbis 2 paper. kalau habis semua paper nanti, tak sempat dah nak hang out. praktikal lain2 tempat. saye mesti rindu awak nanti..

2 3 menjak ni, selalu sakit kepala. dah seminggu concentrate stadi. duk teperuk kat bilik je. tak balik rumah pon. malas nak susahkan family suruh ambik. so, walaupon sbnarnye tak berapa nak rajin, pakse jugak diri keluar sebab takut jadi giler plak tak kelua2 dari bilik tuh. kebetulan si Dot ni pun nak sgt pegi kedai buku. ade bnde nak cari. so hbis paper pkol 12, tapi aku kelua dewan awal pkol 11 cmtuh, balik bilik, tdo jap. kalau sakit kepala memang bnyak tdo eh? =) bngun tdo pkol 3 lebih camtu baru siap2 pegi jalan.

 dia lah yang menang. tengok gaya pun dah tau kan? tahniah awak.. pandai awak main.



 sekarang kalau makan, tak pernah habis.


4 paper lagi. tak sabar sangat nak habis and balik rumah jumpe mak.

Wednesday, March 14, 2012

wonder



I always wonder. If I are still I.
And U are still U.  
i guess its not now.





Tuesday, March 13, 2012

so damn true.

Assalamualaikum semua. Selamat siang ( kalau korang bace time malam, naseb lah =)
Tibe2 hari ni rase nak merepek regards facts yg memang konpom2 berlaku dalam hidup kita semua.
People.
Kita jgn expect semua org akan suke kita, even kita tak suke semua org kan? Kita ade kawan kita. Dia ade kawan dia. Mereka ade kawan mereka. Semua org ade kawan masing2. And orang yg beruntung is bile dia ade kawan yang ramai. Aku suke berkawan. Aku boleh kawan dengan sape2 jer asalkan dia pon nak berkawan dengan aku. Wats the big deal kat sini is, biler ade org lain yg tak berapa senang dgn kawan2 yg kita kwan. Kalau kite kenal, or nampak diz particularly person was actually so very happy and fine, kenapa perlu kita nak kacau and rosakkan mood dia?
 ( tak habis2 nak jeles tak tentu pasal , pastu takde keje lain nak mngumpat )
 spoilt. This happens rite. Kite elok je kawan dengan Peah ni. Tbe Minah ni jadi busuk hati sebok nak melaga2 kan kite, buruk2 kan kite. WTH. Sadis gile. Moreover, kalau sepanjang kite kenal si Minah ni, tak pernah sekalipon kita sebuk hal2 dia, jauh sekali nak  memburukkan dia. Haish. Sakit nyeeee hati ni kalau pikir betul2. Aku sedih sgt kalau ade sape2 yg sampai hati buat kat kawan dia macam tu. She doesnt even know what FRIENDS means. Dah banyak kes2 macam ni aku feel sendiri. Kecik sangat hati aku dengar dia burukkan kawan sendiri, ngumpat kat org lain. Ape perasaan dia kalau org lain bwat kat dia cam tu. Kalau dia tak suka, pergi lah jauh2, cari kawan lain yg sesuai. Ape susah.  Ni sebuk nak hasut org lain. Jahat nyeeee. .=)selalu nye aku memang takkan ambik port dats y “wat ever. Aku takde mase nak sebuk hal org ni” senyum, and blah jer.... kalau kite cemburu tengok kesenangan & kebahagiaan orang lain, y dont kita tadah tangan and doa bnyak2 kat Allah semoga bahagia tu datang? Asking is easier than begging. Cmon guys.

Wednesday, March 7, 2012

kamu





aku menyayangimu kerana agamamu.
 jika hilang agamamu, maka hilanglah sayangku.









Tuesday, March 6, 2012

practical training.


mane nak pergi untuk praktikal ni??
-___-"

Monday, March 5, 2012

losing.


you really should. 
Allah, tolong jage dia. 


Saturday, March 3, 2012

ekspo buku islam. festime.

assalamualaikum wbt.

aku pergi ngan mak je berdua. since esok dah lastday, and aku pon bz esok, baik aku bawak mak pergi sekurg2 nye tak lah dia ngidam and kalau tak dapat gi nanti nak suh batu belah makan dia plak.  dari rumah pkol 6 petang dah.. sampai2 tuh, memang ramai sgt lah org. dah name ekspo kan? lain lah kuliah subuh. heheh.

banyak booth2 bukak kat sini. rase senyum lebau jer tiap2 rak aku singgah, "eh,aku dah ade buku ni" . =)

pusing punye pusing sampai tak sedau dah maghrib. telepas lah angan2 nak jemaah kat masjid Mizan kat belakang tuh.
mak dapat lah 2 buku. ( Rahsia Tahajjud & Khalifah2 selepas Muhammad SAW ) Den pon dapat sebuah
 ( Indahnya Kematian ) =). untong laaa pergi, dapat buku free.. tq.

pusing2 tuh, ade dua perkara ohsem yg buat aku senyum sorg2 kat sini.

1) ade husband & wife tuh, anak sorang ( si suami dukung ) . wife dia cakap " abang, saya dah tanye tadi, dia kate kalau satu2 mahal sikit, tapi kalau ambik semua, pakej murah seratus lebih je..." (seratus lebih je,ok? )  then si suami jawab ape tau. " ye, ambik lah." ( senyum plak tu )  Pergh... sporting gile suami kau, kak. aku pon tersenyum kambing la sorg2 kat situ. sonok nye dapat laki kongsi minat suke membaca kan? kan? kan? awak, kan? eh.

2) aku gi semayang maghrib kat surau time ni, dah wuduk pakai telekung sumer tu, ambik satu port depan. sebab sebelah aku kosong, aku pgl sorg adik ni semayang sekali. ni duk belah kiri tau. belah kanan aku plak, ade sorang budak pompuan kecik ni ( mestilah pompuan dalam surau pompuan kan? ape daa)
dia nak solat, mak dia dah setting kan sejadah ntuk dia, pakai telekung tok dia, pastu mak dia cakap camni
 " dah, dah. cepat sikit" . tapi yang best nyer, tau tak anak dia jawab ape? "sabar lah. Assobru Minal Iman. sabar tu kan sebahgian drpd iman." mak dia senyum and terus senyap tak cakap ape. ohsem giler budak kecik ni kan? aku ghase umo dia lam 4-5 tahun je.. budak sekecik tu dah boleh paham sabar. Ni baru betul2 AWESOME!


Friday, March 2, 2012

habis Sem4.

macam tak pecaya kan? tapi percayalahhh. habis sudaa sem4.

now concentratin on Final Exam yg start 12.3 til 31.3. 

sem ni, subjek boleh kate semua susah2, harapan nak tgikan pointer makin jauh dari genggaman. wah. 

kita usaha dulu, then tawakkal. bia Allah yang tentukan, betul tak? 

Thursday, March 1, 2012

maafkan saya Yang Arif.

ye. aku dah sem4. aku dah pandai buat jahat sekarang. cukup jahat sampai aku kena naik court.



hahaahha.. citer nak kencang jee. aku tak pegi Modul Kemahiran Insaniah. thats y la kena pertuduhan ni. nampak macam hal kecik je  kan? tapi TAK ok. siap kena denda 50 hengget tau.

Actually Modul KI ni cam 2 days event that conclude seminar, team building, personal & attitude development,recreation, and dia ade penilaian lah.. amat penting untuk make sure bile kau nak konvo nanti kau ade satu transkrip KI. so, kalau aku tak pergi, cmaner diorg nak nilai ye dak?
   =( ye, aku dah ngaku bersalah pon.


time bicara, ade 10 orang salah macam aku gak. bile Hakim tanye knape tak pergi,macam2 jawapan lah ade. naseb aku tak tergelak bahak2 dalam bilik bicara tuh.  ade sorang bdak Muzik, "saya pon tak ingat lah saya pergi mane time tu" buat muke slumber. budak Art&Design plak, "Alaa tuan, kawan saya nikah la time tuu" kahkahkah. boleh dia cakap macam tu? tak sensitip betoi. tengok macam budak Sains Sukan sorang tuh. " Firstly, saya mntak maaf sebab tak pergi Modul tu. Time tu mak saya pergi Umrah, jadi saya balik duk rumah jage adik bongsu saya, and saya nak mintak maaf jugak sebab saya belum ganti lagi Modul tu. Saya pergi time Sem5 nanti ye?" (ehehheh... senyum la lebau2 buat muke comel. )


 mukesuci kan, pi naik court? 


series aku cakap ngan korang, lepas habis semua bnde ni setel, kalau aku pk balik aku mesti sonyum sorang2. bnde2 macam ni, betul2 bwat aku akan rindu kat Uitm ble habis belajau nanti. Macam2 sebenanye yg jadi bile kita duk belajau kat Unibersiti ni. kalau nak citer, 4 hari pon tak siap tulis.