Saturday, June 30, 2012

kedah.


banyak2 aku load, satu gambar ni je yg boleh publish?
(tension!)
dah lah pengantin tidur..
lol.


ok, naseb yang ni boleh jugak. realy sweet and adorable couple.
semoga cahaya Islam menerangi rumah tangga kalian. Amin.

kedah. i realy mis u.

Sunday, June 24, 2012

ironman.



Mak cakap “ape2 jadi pon, sabar...”

p/s : Fe? cmon guys.. check balik buku kimia form 4 dulu.

Saturday, June 23, 2012

kanan jammed, masuk lah kiri.



satu mase keadaan dalam hidup kita, datang nya rase serba tak kena, semua tak betul, and stress nak pikir.
so? ape nak bwat?

kalau segala tindakan yg dah biase dibuat pun tak dapat nak legakan jugak, lets try out sumthing out of the boundaries.

selalu nye bile lapar, makan kan? tapi kali ni rase nye kalau makan pun belum tentu boleh setelkan masalah. so, try PUASA.
 selalu bile marah, org kate pergi wudhk cepat2 bg sejuk balik kan? so kalau this time wudhuk pon tak boleh cool down, try MANDI.

conclusion nye ialah, ape2 pon benda atau perkara yg jadi kat dunia ni, mesti ade care nak setel dia.
same ade kite mampu nak fikirkan dalam2 ape yg patut kita buat, atau biarkan je rase serba tak kena tu menghantui kita.

peace yall!

Sunday, June 17, 2012

kemelut di muara kasih.


Seandainya dapat kau selam
Sambil mentafsir tasik hatiku
Cuma tenang di permukaan
Dan di dasarnya bergelora.
persoalan demi persoalan
Membelenggu akal dan fikiran
Tidak ku temu jawapan
Seandainya dapat kulari
Jauh kupergi membawa diri
Sebenarnya langkah terkunci
Antara kasih dan juga budi
Mengapa kau juga yang kurindu
Walau sudah kutahu
Payah bersatu hidup denganmu
Engkau sungguh jujur dan ikhlas terhadapku
Tak pernah walau dalam sekalipun
Kau minta ku membalas
Semuanya itu lambang kesetiaanmu
Bukannya mengaburi mata ini
Atau sebaliknya..
Kita bagaikan pertaruhan
Pada yang menyaksikan jauh manakah
Kita bertahan..jikaku tersilap pastinya
Dipandang hina
Terlalu banyak sungguh halangan
Terpaksa ku terjang
Akupun tidak tahu apa yang ingin Tuhan tunjukkan
Adakah ini dugaannya
Hanyalah sekadar untuk menguji setiamu.
Seandainya hajat tak sampai
Tanah dan badan pasti berkecai
Terkubur harapan di liang cinta
Kasih ini kita semadikan


Saturday, June 16, 2012

Israk Mikraj =)


dapat sambut kat rumah je tahun nie. teman mak. sedih je tengok sambutan Israk Mikraj kat TV yang buat kat Masjid Shah Alam tu.. meriah and ramai org sangat. dengar selawat and sirah nabi yang Rahim bace tuh, menitik2 air mata aku.. Sayangnye dekat Rasulullah. Baginda sangat sweet, romantik, manje dan lemah lembut. I Love Rasulullah SAW. 

Tuesday, June 12, 2012

pembuka sem?






pembuka semester. bukan pembuka selera. 

Thursday, June 7, 2012

untuk awak. =)


perasaan saya pertama kali tengok awak pakai tudung. Subhanallah. cantik nya.. paras jealous terus naik ke tahap maksimum tengok muka awak yg manis tu. betullah ape yg Allah ciptakan dan tentukan tu memang adalah yg terbaik sebenarnya.
awak.. selamat datang kedunia yang baru dan for sure lah perception yg baru.
saye teruja awak sempat dapat kesempatan ni. it is a whole new life actually. =)
terima kasih sebab ehem ehem... hahahahhaha
untuk awak , amatur kan? heheheh

: kalau dah bertudung2 dan menutup2 aurat nie, taknak lah pakai baju2 and seluar2 ketat lagi k. tak seswai sgt. lebih sakit mate memandang sbenaunye. awak kena tau satu bnde tau. kite pompuan bukan wajib memakai tudung, tapi wajib menutup aurat. bia longgar2 sket. baru lah sexy.. =)

: jage lah care pergaulan dan adab kita biau seswai dgn personality nye. wah kemain. maksud saye, awak dah pakai elok2, secara otomatik dah bg good impression pada org, takkan nak pi masuk club plak kan? ( contoh ). nak tergelak terbahak2 kat restoren, tak molek.

: kalau sebelum ni rase bebas untuk bnyak bnde, sekarang dah tak boleh ye. slow2 k. tak mo lah bergurau bertepuk bertampau lap lap li tamplom ngan laki2 tu sumer. ok?? =)

: jgn mambazir duit sebuk nak beli berpuluh2 jenis tudung. tu dah kes berat tuh. beli yg fleksibel. boleh pakai dalam banyak keadaan, banyak tempat k. saye paham perasaan org baru2 bertudung ni. addict dgn segala pesen yg ade. sabar.. sabar..

: selalu lah doa yg rezeki awak dapat ni takkan ditarik balik. kita ni manusia lemah. bila2 mase je, ape2 je boleh jadi.

p/s : sumpah, aku jeles dgn dia.