Thursday, October 6, 2011

_ Faz & Amy @ Putrajaya _

today, kena hanta Faz balik. dia tido umah malam tadi jer. and this weekend she has to go back to Perlis. dia kena kemas and bawak balik semua barang dia since dia dah habis belajar and tgu konvo on dis coming Disember. we deal to send her to Putrajaya Sentral so dat she can take any buses back to KL. tapi sebelum tu, kitorang pergi Alamanda dulu sebab my kazen, Amy ade kat sana. kebetulan he's joining his university rowing team in annual rowing championship inter univ in Malaysia, held kat Kelab Tasik Putrajaya. dia punye team stay at p.16 which is basically boleh jalan kaki je gi Alamanda. so basically lagi sekali, me ( UITM), my sis, nini ( UTHM ), Amy ( UMP ) is an enemy to each other. lalala..






and sadly, he failed to final. "pengadil cakap kite masuk lane orang mcik, padahal dok". humm.. hahaha... alasan!



lepas take-away pan pizza 3 box, kitorang gi mkan kat medan selera je. at first, dari rumah lgnak pegi pizza, tibe mak cakap nak makan yong tau foo jugak. aku ok jer.












and lastly, our dessert.


lepas hanta Faz kat P.Sentral, kitorang solat Asar dulu, and hanta Amy balik rumah tumpangan dia balik.

Wednesday, October 5, 2011

_ Lendu, Melaka _

setel hal clearance kolej tadi, terus gi Klang Sentral ambik Faz. Faz akan teman aku gi hanta Mel balik Uitm Lendu, Melaka. dia ade last paper esok. aku kind of sure jugak lah jalan pergi Melaka ni sebab selalu dah pegi uitm melaka ni kan. lagipun sekarang ni dah banyak signboard. ikot je lah..... susah2 sangat, berenti tepi jalan tanya orang.

tapi syukur lah, macam yang aku jangke, memang senang je. and seronok sangat dapat jalan2, sembang2 ngan diorang. banyak lah citer boleh korek balik dari zaman sekolah dulu. sape dah kawen, sape dah kaye.. hahahha...


berenti minum kat satu kedai Coconut Shake tapi jalan ni. memang SANGAT TERBAIK. TAK TIPU NIE!!!! Mel cakap kedai ni lah kat Malaysia yang mula2 bwat bisnes coconut shake nie. and, kalau Mel yang cakap, memang aku percaya. dia ni macam Ensiklopedia. memang dengar kadang2 macam merepek, tapi bile cek balik ape dia cakap tu, memang betul. dah banyak kali jadi macam tu, so after dat, i decided to trust what she says. unless, she's pointing out point dat is freaking nonsense, aku memang takkan percaya lah kan.



memang sedap sangat sampai licin, tapi aku lagi best sebab hadap 2 gelas. lepas minum, kitorang pusing2 Melaka jap and hanta mel balik and Maghrib kat dalam Uitm.







Saturday, October 1, 2011

_ Study @ McD



stadi kat McD Nilai.


Esok ade Paper. Physiology. Paper yang paling killer bagi aku untok sem ni. so, ini je satu2 nya paper yang aku paling malas, bosan, fedup nak stadi. mak dari pagi dok cakap " tak risau ke?"..and aku jugak dari pagi "tension lah paper nie..tawakkal je lah". tapi merepek kan, tak usaha macam mane nak tawakal? lalala... so after maghrib tuh, mak cakap " cube awak keluar pergi stadi. lawan sikit malas awak tu. duk kat rumah je tu yg bwat lagi jemu kot. kot2 kat luar seronok sikit". humm.. bersungguh2 mak aku kan, tak sampai hati plak nak menjawab ape2 lagi.


sepatutnya aku yang nak periksa, aku yang paling risau, tapi aku tengok dia pun risau same kalau aku cakap ade paper susah. so, aku pon try lah kol Mr.Bestfriend same ade dia ade hati nak keluar ke tdak malam ni. kitorang amat jarang keluar malam. aku tak suke, and dia pun tak suke. kecuali kalau dah terpakse ataupon keadaan yang pakse. tak same ker?


dia cakap "ok,tapi kita jgn balik lambat sangat". bagus lah dia pun faham and sokong keadaan sebab dia pon tau aku memang tak suke paper ni. zairi, ye ker?






ade lah dalam sejam setengah kat sini. and aku rase dapat lah jugak sikit2 dari tak tau ape kan. tapi seriely, aku tak tau kenapa paper ni susah sangat. aku rase macam nak jadi doktor plak sibuk2 belajar subjek ni. tension!

watever, thanks to mak, yang memang lovely habis dengan behaviour dia, and thanks to zairi, yang sometimes memahami, sometimes tak. tet! hahaha... jangan marah. memang betul k. and the same, me towards u. kita sabar lah ye. kita kan stil belajar lagi n kenal satu sama lain. arigato hozaimas!